Fekete rizs kása rizssziruppal
2010. szeptember 07. írta: meiszner.kati

Fekete rizs kása rizssziruppal

Egy egyszerűen elkészíthető édesség, csak sokáig kell főzni, amiért kárpótol bennünket fantasztikus telt íze, amit talán a szétfőzött árpa ízéhez hasonlít. A rizssziruppal, vagy mézzel leöntve szép fényes lesz a felülete.



2 adaghoz
6 evőkanál fekete rizs
400 ml víz
rizsszirup

A rizst jól megmossuk, és beleszórjuk a felforralt vízbe, kis tűzön lefedve főzzük, az elfőtt vizet időnként pótoljuk. Legalább egy óráig főzzük, és utóduzzasztjuk. Ehhez a tűzről levett lábast azon forrón bebugyoláljuk egy takaróba. Ha ráéreztünk ennek a módszernek a nagyszerűségére, készíthetünk egy duzzasztó ládát, így már sokkal elegánsabb, és könnyebb a dolgunk. — Ezt az eljárást alkalmazzuk a gabonafélék elkészítésénél, hogy könnyebben emészthetővé tegyük őket.  Szeretem a sütőben, cserépedényben is készíteni ezt az ételt, az előkészítés azonos csak a sütőbe helyezzük, és először 30-40 percig 180ºC-on sütjük, majd akár 2-3 óráig „bentfelejtjük” a közepesen meleg sütőben. Ugyanígy készíthetünk árpakását, vagy bármilyen más gabonakását.
Fogyaszthatjuk melegen és hidegen egyaránt. A rizsszirup rendkívüli lágy édességével bevonja a rizsszemeket, de ugyanakkor ki is emeli az ízüket.
   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr32279167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása