Töltött cékla édes és sós változatban
2011. március 11. írta: meiszner.kati

Töltött cékla édes és sós változatban

 


Személyenként 1-2 közepes céklát megfőzünk, megtisztítjuk, közepét kivájjuk, apróra vágjuk, összekeverjük kevés növényi olajon rövid ideig megforgatott apróra vágott hagyma, sárgarépa, és káposzta keverékével, ezzel töltjük meg a céklákat, ha megmarad valamennyi töltelék azt kínai kel levélbe töltve mellé tehetjük. felülről befedjük tejföllel, és a sütőben megsütjük. A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott dióval, mazsolával, vagy főtt gabonafélékkel (legfinomabb kölessel). Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Egy egyszerűen tiszta böjti étel, ha vaj nélkül készítjük, a tetejét megöntözhetjük olíva olajjal.
 


Édes töltött cékla
A megmosott céklákat vízben puhára főzzük, vagy a sütőben megsütjük, meghámozzuk, és kivájjuk a közepét. Közben megfőzzük a rizst, és összekeverjük a mazsolával, almával, vajjal és fahéjjal. Ezzel a keverékkel megtöltjük a céklákat, tetejére teszünk 1-1 teáskanál tejfölt, és a sütőben megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr32732193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása