Személyenként 1-2 közepes céklát megfőzünk, megtisztítjuk, közepét kivájjuk, apróra vágjuk, összekeverjük kevés növényi olajon rövid ideig megforgatott apróra vágott hagyma, sárgarépa, és káposzta keverékével, ezzel töltjük meg a céklákat, ha megmarad valamennyi töltelék azt kínai kel levélbe töltve mellé tehetjük. felülről befedjük tejföllel, és a sütőben megsütjük. A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott dióval, mazsolával, vagy főtt gabonafélékkel (legfinomabb kölessel). Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
Egy egyszerűen tiszta böjti étel, ha vaj nélkül készítjük, a tetejét megöntözhetjük olíva olajjal.
Édes töltött cékla
A megmosott céklákat vízben puhára főzzük, vagy a sütőben megsütjük, meghámozzuk, és kivájjuk a közepét. Közben megfőzzük a rizst, és összekeverjük a mazsolával, almával, vajjal és fahéjjal. Ezzel a keverékkel megtöltjük a céklákat, tetejére teszünk 1-1 teáskanál tejfölt, és a sütőben megsütjük. Tejföllel tálaljuk.