A bodzavirág hatásos súlycsökkentő
2011. május 30. írta: meiszner.kati

A bodzavirág hatásos súlycsökkentő


 

A bodzaital izzasztó, vízhajtó és hashajtó tulajdonságokkal rendelkezik. Éppen erre van szükség a szervezet megtisztulásához, és az anyagcsere aktiválásához. A rendszeres fogyasztás, súlycsökkenést, a vér koleszterin szintjének csökkenését eredményezi.
A szárított bodzavirágot leöntjük egy pohár forró vízzel, hagyjuk állni legalább 5 percig, ezután leszűrjük. Étkezés előtt 10-15 perccel isszuk.


Természetes fájdalomcsillapító


Ha ízületi, vagy hátfájás kínoz bennünket, vagy például a bordaközi fájdalmak nem hagynak nyugton bennünket se éjjel se nappal, készítsünk egy gyógyító fürdőt bodzavirágból, és levélből.
5-6 tányér bodzavirágot, vagy 2 evőkanálnyi szárított változatát, és egy csokor bodzalevelet leöntünk 3 liter forró vízzel. Hagyjuk lefedve állni 20-30 percig majd leszűrjük, és a fürdővízhez öntjük. A fürdés, azaz a kezelés időtartama 15-20 perc.
Tonizáló ital bodzavirágból

Három liter forró vízben elkeverünk egy pohár bio nádcukrot, vagy fél pohár fruktózt, hagyjuk hűlni. Összevágunk 3-4 bio citromot és 6-7 bodzavirág ernyővel együtt beletesszük.
Ha pezsegő változatot szeretnénk kapni meleg helyre tesszük, ha simán készítenénk inkább akkor hűvös helyen egy gézzel lefedve állni hagyjuk. Naponta 2-3 szor keverjük meg, és 2-3 napi állás után szűrjük le. Most már üvegekbe öntve hideg helyen tároljuk tovább a fogyasztásig. Cukor helyett mézzel is édesíthetjük a bodzavirág italt, csak ebben az esetben a legalább 51-60 fokosra lehűlt vízbe tegyük.

A bodzavirág gyógyítja a megfázást

A bodzavirág lázcsillapító, és izzasztó tulajdonságainak köszönhetően sok megfázás elleni teakeverék alkotórésze.
Az akut lázzal járó felső légúti betegségek kezelésének fontos része lehet az alábbi tea.
1 evőkanál szárított virágot leöntünk fél liter forró vízzel, 20 percig lefedve hagyjuk állni, majd leszűrjük. A meleg de nem forró teához 1 teáskanál mézet keverünk és a nap folyamán iszogatjuk.

A bodzavirág javítja bőrünk állapotát

A bodzavirág főzetét ajánlja a természetes gyógyászat, ekcéma, pszoriazis, és neurodermitisz esetében.. Külsőleg pakolás formájában kisebb égések, sebek, furunkulózis esetén használhatjuk.
Kozmetikai célokra is ősidők óta használják a bodzavirágot, különböző krémek és testápolók alapanyagaként. Otthoni alkalmazása, igen egyszerű, 1 teáskanál bodzavirágot, leöntünk egy pohár forró vízzel, 20 percig lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük, ezzel a teával mossuk az arcunkat, vagy egy gézlapot belemártva az arcunkra helyezzük 15-20 percre. Fehéríti, puhítja, és tonizálja az arcbőrt.

Mit ne felejtsünk el a bodzavirág felhasználásakor

A fekete bodza mérgező növény (nem csak a termése, a virág is), ezért mindig pontosan tartsuk be az előírt mennyiségeket.
Amennyiben télen szeretnénk élvezni  áldásos hatását, most gondoskodjunk róla, és gyűjtsünk bodzavirágot. Mint minden más gyógynövényt, ezt is úttól, és szennyezett környezettől távoli helyekről történjen. Szárítókereten, vagy tiszta ruhán sötét szellős helyen szárítsuk meg, és papírzacskóban, vagy dobozban eltesszük télire, melyre mindig írjuk rá a gyűjtés idejét.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr212944760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása