Beszélgetés az egészség jegyében II.
2011. október 24. írta: meiszner.kati

Beszélgetés az egészség jegyében II.

A valódi sáfrány II.

2011.10.24

A múlt héten elkezdett beszélgetésünket folytatjuk Meiszner Kati, természetgyógyásszal. Szó esik arról, hogy hogyan neveljünk egészséges gyermeket és hogy emberi kapcsolatainkban mennyire fontos a beszélgetés.    

2.jpg

-Mivel etessük gyermekeinket, ha egészségesnek szeretnénk nevelni?

-Ha azt akarjuk, hogy a gyerekünk szellemi életet éljen, akkor könnyű gabonafélékkel kell táplálni, ilyen a rizs vagy a köles. Ha azt akarjuk, hogy erős legyen, sportoljon, akkor sok búzát és árpát kell ennie. A római légió katonái árpát ettek a menetelés során, és a csaták előtt kaptak csak húst, hogy agresszívek legyenek.

-Ez azt jelenti, hogy aki húst eszik, agresszívabb?

-A mai állatokat agresszív körülmények között tartják. A vágóhídon is látják egymást, tudják, hogy mi fog velük történni, bennük van a félelem. Nem beszélve arról a sok hormonról, amit fejlődésük során adtak nekik, plusz az antibiotikumok, hogy ne betegedjenek meg. Most természetesen a nagyüzemi tartásról beszélek, nem a természetes körülmények között, és a bio állattartás szabályai szerint tartott állatokról. Figyeljük meg, hogy a gyerekek is nagyon gyorsan fejlődnek, mert sok hormon jut a szervezetükbe a hús által. A másik lényeges dolog pedig a mennyiség: az emberek nagy része naponta háromszor is eszik húst. A húskészítményekkel van a legnagyobb gond, amiket a WHO rákkeltőnek is nyilvánított, mert tele van konzerváló és állagjavító adalékokkal, hogy jobban eltarthatóak legyenek.

-Evezzünk békésebb vizekre. A természetgyógyászatnak sok ága van, melyik áll Önhöz a legközelebb?

-A táplálkozás és főzés. A táplálkozás a mi kezünkben van, azt eszünk, amit szeretnénk. Látszólag, könnyű megváltoztatni, bár fontos az is, hogy családunk partner legyen ebben.

p9293533.jpg

-Ön szerencsés, hiszen párja is hasonló módon gondolkozik.

-Régóta dolgozunk együtt Oleggel, összecsiszolódtunk, sok mindenről egyformán gondolkozunk, ilyen például a táplálkozás is.

Az emberek különböző dolgokkal foglalkoznak, sok elképzelésük van, csak éppen nem mindenki tudja realizálni ezeket. Nem mindenki olyan merész, hogy otthagyja a munkáját, hogy eljöjjön egy faluba és új életet kezdjen. Az elején nem is értettünk a kertészkedéshez, az évek folyamán tanultuk meg ezt is, és ez az egész folyamat rengeteg sikerélményt és örömöt hozott az életünkbe! Nem beszélve a szükséges testmozgásról, és a sok bio zöldségről és gyümölcsről, amit a munkánkért kapunk cserébe.  Azt ajánlom mindenkinek, ha előbb nem is tudjuk így alakítani az életmódunkat, de amikor nyugdíjba megyünk, inkább a kertészkedés örömét válasszuk, mint az üres pihenést.

Minden ember arra költi a pénzét, ami számára fontos, ha időben meglátjuk a táplálkozásunk, és az egészségünk közti összefüggést, nem a betegségek kezelésére fogjuk fordítani a megtakarításainkat, hanem az egészséges kiegyensúlyozott életre. Véleményem szerint a legnagyobb segítség az, hogy ha lehetőséget adunk nekik a tanulásra. Mindig vannak nehéz helyzetek, de gyakrabban keresünk magyarázatot, mint hogy erőfeszítést tennénk a megoldásért.

-Az interjú közben többször említette a beszélgetés fontosságát.

-Igen, mert meglátásom szerint nem tudunk beszélgetni. Ha megfigyeli, az emberek nagy része a problémáiról beszél, nem pedig arról, hogy hogyan lehetne azokat megoldani. Sokszor nem is figyel rád, mert már az van a fejében, hogy ő mit akar mondani. Alig várja, hogy beszélhessen, nem is hallja, amit mondasz. Már a szülőket sem hallgatják meg a gyerekek és ez fordítva is igaz, így nem értik és nem értik meg egymást. Meg kell találni azt az egyszerű nyelvet, amit mindkét fél megért. Ne azt mondjuk gyermekünknek, hogy ez meg azt nem szabad, hanem magyarázzuk el annak a bizonyos dolognak a hatásait. Ezzel inspiráljuk arra, hogy gondolkodjon és tudatosan cselekedjen. És ami a legszebb, hogy ebben a folyamatban mi is formálódunk.

 

A beszélgetés első részét az alábbi linket találják meg:

http://www.helikonline.hu/cikkek/ep-test/a-valodi-safrany.html

Felhívás!
Várjuk témajavaslataikat. Írják meg nekünk, hogy miről kérdezzük Katit a következőkben! Szívesen válaszol a táplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseikre.

Javaslataikat a következő e-mail címre küldhetik: helikonline@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr663325986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása