Jó tésztát készítené gyakorlat és hozzáértés kérdése csupán.
A leggyorsabban elkészülő ételek közé tartoznak a tészták, különösen ha nem frissen gyúrjuk, hanem kész tésztából fogjuk készíteni. Ez nem azt jelenti hogy ha nem magunk készítjük a tésztát az bűn, vagy rossz dolog lenne. Vannak bizonyos tésztaformák melyeket nem is tudunk otthon elkészíteni.
Egy tésztaétel bármikor kisegít az időhiányban. A tészták a könnyű ételek közé tartoznak, elkészítésük,és emészthetőségük, szempontjából.
A tészta formája némi kötöttséget jelent. Egy bizonyos tésztaformából - egy bizonyos tésztaételt készítünk. Ezt viszont gyakorlatilag bármilyen sima felületű tésztából készíthetjük, lehet spagetti, makaróni, farfalle, illetve a széles metéltek. Itt nem kell hogy felszívja a szószt éppen ellenkezőleg a zsályás vaj csak finoman bevonja a tészta felületét.
Felteszünk egy nagy fazék vizet forrni.
Elkészíthetünk egy salátát is ha a konyhában tudjuk tölteni az időt amíg felforr a víz, és megfő a tészta.
A tésztán kívül kell még 3-4 zsálya levél ami lehet friss és szárított, adagonként egy evőkanál vaj, frissen őrölt bors, só (a főzővízbe), és parmezán sajt, de lehet bármilyen friss sajt is.
A vajat megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beledobjuk a friss zsályaleveleket ( a szárítottat belemorzsoljuk) és 1 percig kis tűzön átsütjük, így az ízét, és a tulajdonságait teljesen átveszi a vaj. Erre szedjük a kifőtt tésztát, beleforgatjuk, friss borssal megszórjuk, és ráreszeljük a sajtot.