Zellerszáras zellerkrémleves
2011. december 16. írta: meiszner.kati

Zellerszáras zellerkrémleves



A krémlevesek leggyakoribb kísérője a vajban pirított zsemlekockák, ezt váltjuk fel a ropogós zellerszárral, még tovább fokozva a zellerhatást. Ebben az esetben kihasználjuk hogy a zellerszárat rövid ideig főzve megmarad roppanós állapotban, így lelassítja az evést.


A zellerszár az univerzális zöldség, mindennel társítható, nyersen és főzve egyaránt. Megnyugtatja a gyomor melegét, ami rendszerint fejfájásban, megnagyobbodott étvágyban, és mértéktelen evésben nyilvánul meg.


A krémleveshez kell:


500 g gumós zeller
1evőkanál vaj
1 hagyma
1/2 l zöldségalaplé, vagy víz
só, bors, szerecsendió
100ml tejszín


Levesbetét:
2-3 zellerszár


A hagymát megfonnyasztjuk a felolvasztott vajban, beletesszük a lereszelt zellert, felöntjük az alaplével, vagy ennek híján vízzel, forrás után rövid ideig főzzük (5-10 perc), Aztán fűszerezzük, sózzuk a levest, tejszínt, vagy házi tejfölt adunk hozzá (ezek szépen feloldódnak benne és nem fognak kis csomókban úszkálni).és pürésítjük. Lehet botmixerrel, de a turmix sokkal selymesebb állagot fog produkálni.

Felforraljuk, hozzáadjuk az összevágott zellerszárat és mindössze 1-2 percig főzzük, hogy roppanós maradjon. Zellerlevéllel díszítve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr743467336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása