Extra gyors almás szelet
2012. február 26. írta: meiszner.kati

Extra gyors almás szelet

A délutáni teázás kedvelt édességei között foglal helyet ez az almás szelet. Édes omlós tészta vagy leveles tészta az alaplap. Mindkettő olyan sokrétűen felhasználható, hogy egyszerre legalább 500g lisztből szoktam elkészíteni és fóliába csomagolva a hűtőben tárolva eláll. Ha nem készítjük elő a tésztát, akkor végső esetben vásárolhatunk készen is , ugyan javaslom végigolvasni mi minden van benne.

Azt teljes mértékben megértem, hogy leveles tésztát készíteni időigényes dolog, viszont az omlós tészta annál egyszerűbb, és hacsak nem a bolt mellett lakunk, egyébként amire visszaérnénk a tésztával, már össze is állítottuk otthon. A házi változat előnyei között van, hogy egészen biztosan vajjal készül. Az 500 g liszthez legalább 300 de inkább 375g hideg vajat adunk amit nagyon gyors mozdulatokkal, vagy gépben összedolgozunk, fontos, hogy ne melegedjen fel a vaj. Adunk hozzá 50-60g bionádcukrot, 1/4 teáskanál sót, és ha nem áll össze egy kevés tejjel segíthetünk rajta. Szoktak még 1-2 tojássárgáját is beledolgozni, ez elhagyható, különösen ha vegetáriánus változatról van szó. Fóliába csomagolva hidegben pihentetjük, illetve a megmaradt tésztát így tároljuk.

tésztából a kiválasztott sütőlap méretéhez és formájához igazodva kisodrunk egy vékony lapot. Jó ha rendelkezésünkre áll némi házi sárgabaracklekvár és őrölt dió. Ezeket elterítjük a tésztán,majd ráhelyezzük az előzőleg meghámozott almából szelt karikákat, melynek a közepét előzőleg kiszúrtuk. A tetejét megszórjuk fahéjas bio nádcukorral, és előmelegített sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr704205814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása