Kellemesen lágy, és habosan könnyű az almaszelet pedig savanykás ízével különlegessé teszi. Ezt a desszertet nem csak a lisztérzékenyeknek kínálhatjuk. Alaanyagai egyszerűek, szinte mindig megtalálhatóak otthon, gyorsan elkészül és egy nagyon elegáns édesség, méltó befejezése bármilyen jellegű étkezésnek, a teázásnál pedig bátran a főhelyre helyezhetjük.
Egyszemélyes sütőformákat ajánlok hozzá, akkor érvényesül legszebben az almaszelet rajta, hiszen különösen az édességeknél ugyanannyira fontos a látvány mint az ízek harmóniája.
Amikor elkezdjük tálalni az ételt, arra időzítsük a sütését, és pont elkészül, amire sorra kerül különösen ha hagyunk némi pauzát figyelembe véve, hogy az édes íz lassítja az emésztés folyamatát, és ezért nem fogjuk rögtön egy kiadós étkezés után fogyasztani. Ugyan csekély cukortartalmának köszönhetően, talán még ez is megengedhető lenne.
4 kis sütőformához
2 kis tojás
30-40g bio nádcukor
250g túró
100g krémsajt vagy mascarpone
50ml tejszín
½ teáskanál rózsavíz vagy vanília
1 alma
½ teáskanál fahéj
kis vaj a formák kikenéséhez
A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
Az egész tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a simára kevert túrót, majd az összes többi hozzávalót.
Az almát egészben meghámozzuk, kivájjuk a magházat, és karikákra vágjuk.
A sütőformákat kikenjük szétosztjuk bennük a túrós masszát, és a fahéjas cukorba mártott almakarikákból egyet-egyet a tetejére helyezünk.
25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.