Túrós almás torta
2013. július 28. írta: meiszner.kati

Túrós almás torta

túrósalmatortakis01.jpg

Kezd érni a rétesalma, az egyik legjobb süteménybe való alapanyag. Amúgy is az alma-túró párost gyakran választom az édességekhez, sokszor akár tészta  nélkül is szoktam készíteni. Az alapja lehet omlós vajas tészta, vagy aki szereti összetört keksz, vajjal, dióval, vagy mandulával.

Az alaptésztához 300 g liszttel elmorzsolok 150 g vajal, és lehet egy tojást, vagy kis jéghideg vizet hozzáadni, hogy összeálljon a tészta, amikor ez megtörtént egy fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe legalább fél órára.

Közben előkészítem az almát. Meghámozom vékony szeletekre vágom, meglocsolom citromlével, és  belereszelem egy bio citrom héját, 2-3 evőkanál nádcukorral, és 1-2 evőkanál vajjal, felteszem párolódni.

250 g túrót a botmixerrel simára keverek, hozzáadok 2 egész tojást egyenként 1/2 vaníliarúd belsejét, és az egészet kidolgozom, finoman krémesre.

túrósalmatortakis02.jpg

A tésztával kibélelek egy tortaformát úgy hogy pereme is legyen, belesimítom a túrókrémet, megszórom egy evőkanál búzadarával, és rásimítom a második rétegként az almát. 

180 fokosra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr1005426289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása