Hűsítő italok, zöldséglevek
2013. július 31. írta: meiszner.kati

Hűsítő italok, zöldséglevek

frissítőitalkis02.jpg

A nyári melegben szervezetünk lehűtésére leginkább a hűtő tulajdonságú zöldségekből készült italokat ajánlom. Ilyen az uborka, saláta, zellerszár. A nyers zöldségekből gyümölcsökből frissen préselt levek egyébként is hűtenek, és enyhítik a nyári hőség hatását.

Három fontos javaslat.

  • mindig frissen készítve fogyasszuk
  • higítsuk ugyanannyi vízzel, mint amennyi a lé
  • önálló étkezésként fogyasszuk

Az uborka értékes tulajdonsága hogy semlegesíti a méreganyagokat, tisztítja a vért, ezáltal tisztítja a bőrt. használhatjuk saláták, ital, és arcpakolás formájában. A zellerszár hűti a máj és a gyomor melegét és megszünteti  a meleg állapotokat. Adhatunk a léhez sárgarépát, finom édes lessz tőle, és szintén pozitív hatással van a májra, vízhajtó, különösen ha a zöldjének is kipréseljük a levét.

Mindezen zöldségek másik fontos tulajdonsága a lúgosítás, így megszüntetik a savas vér következtében kialakult állapotokat.

A hideg italok helyett válasszuk inkább a hűtő tulajdonsággal bíró zöldségeket,! A hűtőszekrény megváltoztatta a szokásainkat nem éppen pozitív irányba, azt hisszük a hidegben eltarthatóak a főtt ételek, miközben ugyanúgy zajlanak az erjedés, és a bakteriális szaporodás folyamatai a hűtőben lévő főtt ételben csak lassabban. A  lehűtött hideg italok pedig stresszt jelent a gyomor számára, ha ezeket valamilyen étkezés folyamán fogyasztjuk akkor, pedig lelassítják a táplálék emésztését.

frissítőitalkis03.jpg

A zöldségeket jól megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, egy kis szelet friss gyömbért adhatunk hozzájuk a jobb emésztésük érdekében. Levüket kipréseljük, fele-fele arányban vízzel felöntjük, és frissen fogyasztjuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr755435191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása