TÁPLÁLKOZÁS AZ EGÉSZSÉGÉRT
2013. november 23. írta: meiszner.kati

TÁPLÁLKOZÁS AZ EGÉSZSÉGÉRT


Az ősi görög orvos és filozófus Hippokratész szerint „Étrendünk minden egyes eleme hatással van testünkre, valamilyen módon megváltoztatja azt. Ezektől a változásoktól egész életünk függ, akár egészségesek, akár betegek, akár lábadozók vagyunk. Nincs tudás, melyre ennél nagyobb szükségünk lenne”.

Aki szeretné saját kezébe venni egészségi állapota feletti irányítást, kis életmód változtatással, és a mértékletességgel, amely rendszeressé válik komoly eredményeket érhet el.
Ehhez ad némi segítséget ez a figyelemfelkeltő rovat, ahol mindig talál valamilyen új receptet, amit már kipróbáltam, és jól beváltak az egészséges étrendi javaslatokban.

citromkis01.jpg

Négy számunkra meghatározó tényező amiért egészségesen táplálkozzunk! 

1. A betegségek megelőzésére.

2. A kialakult problémák és betegségek legyőzésére.

3. A korai öregedés ellen.

4. Jó közérzetünk megőrzésére.

A legkönnyebben emészthető ételek a zöldségfélék, különösen hasznos vitamin és nyomelem tartalmuk, ha vegyszermentesen termesztett, és frissen szedett, amit a belőle készült étel gazdag íze is bizonyít.

sütőtökökkis.02.jpg

Az alábbi SÜTŐBEN SÜLT ZÖLDSÉG recept önmagában is fogyasztható, de adhatjuk köretként bármihez. Gyorsan és előre előkészíthető. Sütési ideje 20-30 perc.

sütőtökkis01.jpg

Hozzávalók: kis mogyoróhagyma, fokhagyma, olíva olaj, kakukkfű, só, bors.
Felhasználható zöldségek: sütőtök, sárgarépa, zeller, cékla, tarlórépa, burgonya, csicsóka, és bármi más az idénytől függően.

tarlórépakis01.jpg
Lehet egyféle zöldségből, vagy együtt többféléből készíteni. 
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 3x3 cm-es darabokra vágjuk, és egy sütőtálba tesszük. A hagymát és a fokhagymát (sokat !) nem tisztítjuk meg, csak megszabadítjuk a könnyen leváló részektől, megmossuk és a többi zöldség közé keverjük. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, megöntözzük az olíva olajjal, és kanállal, vagy a legjobb kézzel összekeverjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép arany barna foltok jelennek meg a tetején. (közben egyszer kétszer megkeverhetjük, hogy az edény aljára lefolyt olaj megint bevonja a zöldségeket, de ezt már mindenképpen kanállal tegyük).



A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr695650564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása