A hideg évszakokban amikor hosszabb időt töltünk a szabadban, vagy nem kellőképpen fűtött helyiségben tartózkodunk igazán jól esik egy finom meleg ital. Ez a tea a fűszerek által javítja a vérkeringést, melegíti a veséket, segítségünkre van a megfázásos betegségek megelőzésében, és kezelésében (a már kialakult betegség esetében tej nélkül készítsük).
Hozzávalók 4 adaghoz
3 pohár víz
4 szegfűszeg
2 csipetnyi őrölt szerecsendió
2 csipetnyi őrölt fahéj
2 csipetnyi őrölt kardamom
1 teáskanál összevágott friss gyömbér
1 teáskanál fekete tes (gyermekláncfű gyökér, vagy cikória, vagy citromcirok )
1 pohár tej
2 teáskanál bio nádcukor, vagy más édesítő
A vizet felforraljuk a fűszerekkel, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a teát, hagyjuk 2 percig állni, a tejet is hozzáöntjük, és összemelegítjük, majdnem a forráspontig. Megédesítjük és forrón fogyasztjuk.
Ha koffeintartalmú teával készítjük a kardamom segít semlegesíteni azt.