Egyszerű garnéla curry
2014. március 16. írta: meiszner.kati

Egyszerű garnéla curry

Nagyon egyszerű, gyors, amíg a hozzávaló rizs megfő a curry is elkészül. A garnéla rákot akár fagyasztott akár friss citromos tengeri sós hideg vízben szoktam 10-15 percig tartani a felhasználása előtt, illetve amíg mindent előkészítek - hogy ne keljen kapkodni, az ételkészítés közben. Így annak is kisebb az esélye hogy kifelejtünk valamit.

garnélacurrykis01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 evőkanál olíva olaj
1 nagy hagyma apróra vágva
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1-2 piros chili paprika felszeletelve
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál curry fűszerkeverék
½ teáskanál őrölt koriander mag 
2 evőkanál víz
200 ml kókusztej konzerv, vagy saját készítésű friss kókusztej
½ teáskanál só
200-300 g garnélarák

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat beletesszük a hagymát, fokhagymát gyömbért és kis tűzön megpároljuk, kevergetjük, és kis vizet is adhatunk hozzá, hogy meg ne égjen. Hozzáadjuk a fűszereket, a kókusztejet, felforraljuk, és a szószt besűrítjük. Beletesszük a garnélákat és a méretüktől függően 3-5 percig főzzük.

garnélacurrykis02.jpg

Az elején említett rizst (jázmin) tálalunk mellé.

Ennél még fűszeresebb, teltebb ízekre vágyóknak ajánlom egy korábbi garnéla curry receptemet a blogról.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr825823860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása