Citromos sajtos tészta
2015. január 05. írta: meiszner.kati

Citromos sajtos tészta

Citromos pappardelle

A tésztaételek könnyűek, gyorsan elkészülnek, még a házilag gyúrt változatban is. Hogy éppen milyen tésztafélét választunk a hangulatunk határozza meg leginkább, viszont a tészta formája már meghatározó az ízesítés szempontjából. A citromos öntet és a sajt bármilyen tésztával harmonizál, és nem rúg fel semmilyen tradíciót. A pappardelle, a maga 11 - 13 mm-es szélességével, egy nagyon elegáns tészta, a citromos öntet pedig olyannyira kifinomult és üdítő, hogy ezt  a receptet gyakran teszem különleges menükben előételnek.

pappardellecitromos06.jpg

A tésztákat az olasz konyha többnyire valamilyen öntetbe keveri, ez is sokkal finomabb lesz ha saját magunk fűszerezzük, állítjuk össze. Legyen akár tejszínes, akár paradicsomos  zsálya, kakukkfű, oregano, majoránna, bazsalikom, biztosan jó választás hozzá.  A citromos öntethez csak zsályát használok. 

pappardellecitromos01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz, vagy 4 adag előételként 

200 - 250 g durum lisztből készült tészta 

40 - 50 g parmezán lereszelve vagy 80 - 100 g gorgonzola

50 g rukkola

2 evőkanál olíva olaj

2 evőkanál vaj

4 - 5 zsálya levél

1 db bio citrom leve és finomra reszelt héja

só, durvára őrölt fekete bors

pappardellecitromos04.jpg

A tésztát sós vízben al dentére főzzük. Közben a citromnak lereszeljük a héját, és kinyomjuk a levét.

pappardellecitromos03.jpg

Felmelegítjük az olajat és a vajat, megfuttatjuk benne a zsálya leveleket, és kivesszük. Hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat, rukkolát.

pappardellecitromos05.jpg

A tésztát leszűrjük, de semmi esetre sem eresztünk rá se hideg se meleg vizet, mindezek ellenére nem fog összeragadni, mert rögtön beleforgatjuk az öntetbe. A sajtot ha goronzola, kis darabokban belekeverjük, a parmezánt pedig  a tálaláskor ráreszeljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr547042611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása