Mikor kell megvizsgálni életvitelünket, és változtatni rajta?
2015. augusztus 26. írta: meiszner.kati

Mikor kell megvizsgálni életvitelünket, és változtatni rajta?

Öt módszer amivel egyensúlyban tarthatjuk magunkat

Az első figyelmeztetések, még mielőtt a betegségek kialakulnak, hogy nehéz fejjel ébredünk reggel, sápadt az arcunk, fénytelen a hajunk. A hasunkból — ismeretlen eredetű hangok hallatszanak. Nem kívánunk semmit sem. Minden kiesik a kezünkből, aludnánk tovább legszívesebben… — mindez azt jelzi számunkra, hogy a szervezetünk segítségért kiált, és eljött az idő, rendet rakni benne. Milyen okok vezetnek ahhoz, hogy az anyagcsere végtermékei megrekednek a szervezetben? Okot, sokfélét találhatunk:

-    betegség utáni legyengült állapot
-    legyengült immunrendszer
-    vitaminhiány
-    olyan diéta, melynek következtében a lebomló zsírból sok méreganyag szabadul fel   
-    nagy mennyiségű nehéz, húsos, zsíros étel fogyasztása
-    mozgásszegény életmód
-    székrekedés
-    túlhajszolt életmód, stressz

Megvizsgálva életvitelünket többnyire az okot is megtaláljuk, és ezzel behatárolható a cselekvés iránya. Ezek teljesen egyedi és állapotfüggő tényezők, melyek meghatározzák egészségünk állapotát.

Elsősorban az ok megszüntetése, majd az állapotunknak megfelelő táplálkozás összeállítása, a jó minőségű víz, a megfelelő időben és mennyiségben fogyasztva, és a nekünk  megfelelő mozgás, sport megválasztása. 

A szervezet megtisztulását segítő módszerek egyike a szauna, legjobb a párás szauna a török vagy az orosz fürdő. Ezek nem szárítják ki a bőrt és a nyálkahártyákat, de a száraz szauna is nagyszerű megtisztulást eredményez. A bőrön keresztül történő megtisztulás erőt ad a vastag és vékonybélnek, gyomornak, nyugtatóan hatnak a tüdőkre, hasnyálmirigyre, vesékre, és a májra. Növelhetjük a hatást, a vérkeringést javító módszerekkel, mint átdörzsölés, masszázs, ezzel még jobban megnyílnak a pórusok és kijuttatjuk a salakanyagokat szervezetünkből.

Bármilyen komolyabb megtisztulást a vastagbéllel kezdjük.  Ezt megtehetjük beöntéssel, vagy colon hidroterápiával.

Nagyszerűen segíti a vastagbél működését a zabfőzet: őrölt zabot leöntünk forró vízzel és 3-4 órát állni hagyjuk, majd megisszuk).

Másik nagyszerű szer a sárgarépa és spenót lé keveréke: sárgarépa lé 300 g spenót lé 200 g ugyanennyi vízzel hígítva.
A székrekedés megszüntetésére szintén a számunkra megfelelő táplálkozás kialakítása a legjobb módszer , és ennek betartása a mindennapokban.

A máj megtisztulásának természetes, és erőszakmentes módszere a hajdinakása növényi olajjal elkészítve. A hajdina csökkenti a koleszterinszintet, és kijuttatja a salakanyagokat. 


Szervezetünk megtisztulása többek közt a veséken keresztül történik. Mindenki tudja, hogy fontos inni, ez legyen tiszta víz, vagy élő levek,  a nekünk megfelelő mennyiségben. Jól tisztítja még a veséket a görögdinnye, ha önmagában fogyasztjuk.


És végül de nem utolsó sorban a legnagyobb segítség szervezetünk számára a megfelelően megválasztott böjtölés.

Legegyszerűbb és következetes módja a böjtölésnek amikor kiválasztjuk a hét egy napját, amikor a szervezetünk pihenhet, és ekkor rendszeresen böjtölve rendben tarthatjuk szervezetünket.


Fontos, hogy a nagytakarítás után kevesebbet szemeteljünk. Odafigyeljünk arra, hogy természetes ételeket fogyasszunk. Igyunk tiszta vizet az alkoholos és cukros-színes italokat zárjuk ki az életünkből, és őrizzük meg a munka és pihenés megfelelő egyensúlyát.

Többnyire általánosságokat írtam le , és irányadó gondolatokat, ezért várom hozzászólásban  a konkrét kérdéseket - már amennyiben felmerülnek -  az életmódváltással kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr657717042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2015.08.27. 23:24:26

" őrölt zabot leöntünk forró vízzel és 3-4 órát állni hagyjuk, majd megisszuk). "
Érdekelne, hogy csak a levét isszuk meg? Mik az arányok?

eyr750 2015.08.27. 23:24:47

Lelki eredetű okot, sérelmet hogy engedhetek el? Tudom a lelki fájdalom okát, de megszüntetésére jelenleg nincs mód.

meiszner.kati 2015.08.27. 23:31:11

@Andráska8: 1 evőkanál zab 1,5-2 dl meleg vízzel leöntve. leszűrve csak a levét fogyasztjuk. Szintén felmerülhet a kérdés, mit kezdjünk a leszűrt megmaradt zabbbal? Felhasználhatjuk ételek (levesek, főzelék) sűrítésére, salátákba, rakott, csőben sült zöldséges ételekhez.

meiszner.kati 2015.08.27. 23:37:57

@eyr750: Ha semmilyen változtatásra sincs lehetőség, akkor változtathatunk a viszonyunkon, megnézhetjük, miért nyilvánult meg a sérelem. És a probléma megértésen keresztül elveszítheti hatalmát, és erejét. Minden a hozzáállásunkon múlik. A lelki problémák állnak legfelül ezek elengedése a legfontosabb.
süti beállítások módosítása