Sütőtökös rizs mazsolával
2015. október 02. írta: meiszner.kati

Sütőtökös rizs mazsolával


Az ősz csodáihoz tartozik a sütőtökök gazdag világa,mind formájában, és ízében, mind a belőle készült ételek sokszínűségében. Egy gyorsan összeállítható időkímélő és könnyű reggeli vagy vacsora, kisebb adagokban adhatjuk délutáni édességnek.
Ezt az ételt agyagedényben vagy kerámia sütőtálban készítjük, vagy egyben, vagy külön-külön egy személyes adagokban kisebb sütőtálakban, így egyenesen asztalra kerülhet a sütőből.


2 adaghoz
6 evőkanál basmati rizs
300 g sütőtök lereszelve
1 evőkanál mazsola
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál reszelt gyömbér
400 ml tej
10 g vaj

A rizst félig megfőzzük, hozzákeverjük a nyers lereszelt sütőtököt, mazsolát, kurkumát, gyömbért. Kivajazzuk a sütőtálat, beletesszük a kapott keveréket, és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. A tetejére vajdarabkákat szórunk.Vigyázzunk, mert sülés közben  megemelkedik a tej, ezért ne rakjuk tele a tálat, hagyjunk legalább 2-3 ujjnyi szabad helyet a pereméig. 180 ºC-os sütőben 20-30 percig sütjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr867843142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása