Vajon lehet-e egy étel kedves?! Ha igen akkor ez éppen ebe a kategóriába tartozik. Meleg előételként, vagy egy többfogásos menübe is beilleszthető.
Hozzávalók 4 adaghoz
8 db közepes csiperke gomba (termesztett)
4 db fürjtojás
1 kis szál póréhagyma (vagy néhány karika egy nagyból)
4 teáskanál friss sajt, ricottta, feta vagy brindza, bármelyiket választhatjuk
2 evőkanál vaj
sö, bors
A gomba legyen nagyon friss, annyira, hogy amikor kitörjük a szárát, és látható a belseje, még ne legyenek kialakulva a spóralemezek, csak éppen egy szürkés-barnás csíkot lássunk. Ebben az állapotban a gomba ropogós, könnyen kivájhatjuk a belsejét. ebbe töltjük a sóval borssal, és 1 teáskanálnyi olvasztott vajjal elkevert friss sajtot. Középen hagyva helyet a fürjtojásnak.
A gombák felét (4db) megtöltjük a másik felét az apróra vágott póréhagymával, kevés vajon megsütjük.
Végül a formákba elosztjuk a megpárolt pórés gombát, ráhelyezzük, vagy inkább beleültetjük a töltött gombafejeket, 10 15 percig sütőben sütjük.
A teljes menü, melynek nem mellékes része a gomba fürjtojással.