A morzsasüti, vagy torta a könnyen és gyorsan elkészíthető desszertek közé tartozik. Ettől még lehet elegáns, mindössze kesudiót vagy diót keverünk túrókrémbe és máris különlegessé válik.
A tészta hozzávalói
200 g liszt
150 g vaj
1/2 teáskanál sütőpor
120 (100) g cukor
A töltelék hozzávalói
400 g túró
2 tojás
50 g cukor
50 g natur kesudió
- a sütőt 180 fokra előmelegítjük
- a formát kivajazzuk
- a tölteléket összeállítjuk
- a tésztát is összeállítjuk
- formába rakjuk
- sütjük 30 - 35 percig
A töltelékhez felverjük a tojásokat a cukorral, eddig habverővel dolgoztunk, most beletesszük a túrót és a botmixerrel az egészet simára keverjük. A natúr pisztáciát egy kanállal belekeverjük.
A tészta összeállítása szimplán egyszerű. Viszont jól sikerül, ha nagyon hideg vajjal fogunk dolgozni. Legjobb ha a fagyasztóból vesszük elő, majd gyorsan lereszeljük és elmorzsoljuk a sütiporos liszttel, majd a cukrot is könnyed mozdulatokkal, csak ujjbegyekkel érintve beledolgozzuk.
A sütőformába beletesszük a tészta felét, lazán elsimítjuk, majd rákerül a tészta másik fele, és mehet a sütőbe 30 35 percre.