Túrós morzsatorta
2016. augusztus 19. írta: meiszner.kati

Túrós morzsatorta

A morzsasüti, vagy torta a könnyen és gyorsan elkészíthető desszertek közé tartozik. Ettől még lehet elegáns, mindössze kesudiót vagy diót keverünk  túrókrémbe és máris különlegessé válik.

turosmorzsatorta01.jpg

 A tészta hozzávalói

200 g liszt

150 g vaj

1/2 teáskanál sütőpor

120 (100) g cukor

A töltelék hozzávalói

400 g túró

2 tojás

50 g cukor

50 g natur kesudió

  1. a sütőt 180 fokra előmelegítjük 
  2. a formát kivajazzuk 
  3. a tölteléket összeállítjuk
  4. a tésztát is összeállítjuk
  5. formába rakjuk
  6. sütjük 30 - 35 percig 

turosmorzsatorta02.jpg

A töltelékhez felverjük a tojásokat a cukorral, eddig habverővel dolgoztunk, most beletesszük a túrót és a botmixerrel az egészet simára keverjük. A natúr pisztáciát  egy kanállal belekeverjük.

A tészta összeállítása szimplán egyszerű. Viszont jól sikerül, ha nagyon hideg vajjal fogunk dolgozni. Legjobb ha a fagyasztóból vesszük elő, majd gyorsan lereszeljük és elmorzsoljuk a sütiporos liszttel, majd a cukrot is könnyed mozdulatokkal, csak ujjbegyekkel érintve beledolgozzuk.

A sütőformába beletesszük a tészta felét, lazán elsimítjuk, majd rákerül a tészta másik fele, és mehet a sütőbe 30 35 percre.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr5210423756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása