Sok Édesanya szeretné ha gyermeke egészségesen táplálkozna, ennek érdekében áttér a bio alapanyagokra, vagy elkezd kertészkedni, és akkor saját kertjéből szedheti minden nap az egészséges friss zöldségeket. Áttér a kíméletes ételkészítési módokra, odafigyel az ételtársításokra és fokozatosan ahogyan lehet bevezeti a fűszerek hozzáadását az ételekhez. Minden nagyszerűen beválik, pont ahogyan elterveztük. A gyermek szépen cseperedik, és az egész család is fokozatosan változtat az életmódján, aztán egyszer csak a csemete óvodába kezd járni. És akkor minden a feje tetejére áll!. - Zöldet nem eszem,- brokkolit nem eszem, - ez undorító (na lehet ilyet már inkább egy iskolás mond). És ekkor kezdődik a hosszas magyarázatok időszaka. Ilyenkor sok időt kell fordítani az általunk fontosnak tartott ételek elfogadtatásáért. A gyereknek meg kell győződnie arról, hogy a családban szokásos táplálkozás a helyes és követendő példa. Természetesen nem mindig tudjuk érvényesíteni mindazt amit éppen megfelelőnek tartunk. Vannak praktikák melyek segítenek, és van amikor éppen a mi magatartásunk akadályoz bennünket az eredmény elérésében. És hogy mi ez az eredmény? Egy erős immunrendszerrel rendelkező kiegyensúlyozott gyermek. Ugye valahol ez, minden Édesanya számára a legfontosabb. Tehát ne legyen ez vágyálom! Nézzük mit tehetünk érte
Minden azzal kezdődik amikor eldöntjük, hogy gyermeket szeretnénk! Ekkor a leendő szülők felkészítik szervezetüket, hogy minél jobb egészségi állapotba kerüljön a fogantatás idejére. A felkészülés időtartama fél vagy egy év. Ez idő alatt fokozatosan kialakítjuk a nekünk és a leendő magzatnak megfelelő táplálkozást.
A legfrissebb kutatási eredményei bebizonyították, hogy az édesanyák hatással lehetnek leendő gyermekük étkezési szokásaira. Ezért a nőknek terhességük alatt érdemes gondosan összeállítani az étrendjüket.
Az embrió képes megérezni a magzatvízen keresztül mit eszik az anya. A vanília, sárgarépa, fokhagyma, ánizs, és a többi fűszer és zöldség íze könnyen átadható a magzatvízen, vagy az anyatejen keresztül. A gyermek még születése előtt megjegyzi ezeket az ízeket. Az ilyen emlékezet lehetővé teszi a születendő gyermek megfelelő ízvilágának kialakítását.
Például, ha a terhesség alatt gyakran eszünk brokkolit, akkor a gyermekünk jobban fogja szeretni, mint azok a gyerekek, akiknek az édesanyja nem fordított figyelmet erre a zöldségfélére. A tudósok elmondása szerint, ez magyarázza meg, hogy azon gyerekek, akik változatos étrendű konyhák országában élnek, sokkal többféle zöldséget élveznek, mint azon országok gyermekei, akik megszokták a rántott csirkét, és a sült krumplit.