Már megjelent a piacokon az idei zsenge karalábé. Ennek kapcsán szezonális táplálkozásunk tavaszi palettája további lehetőséggel bővül.
Egy kicsit megmozgatva a fantáziánkat a karalábé levesen és főzeléken kívül rengeteg variáció rejlik benne.
A zöldségevők egyik kedvence – lehet kis ebéd dobozkában magunkkal vinni, de amíg vendégeink várják az ebédet, ezt adhatjuk rágcsálnivalóként. Nem fognak telítődni tőle, mint a nehéz olajos mogyorótól, és nem nyomja el a további ízek élvezetét sem.
Azért ne feledjük, hogy a káposztafélék közé tartozik, és gázképződést okozhat. Ezt megelőzendő, megszórhatjuk őrölt köménnyel, vagy korianderrel, kis borssal, és megöntözhetjük citromlével.
Ha főzni szeretnénk további reptek találhatók a karalábé tavasszal a legzsengébb cikkben.