Május 15-én szombaton volt a Meiszner Kati főzőiskola Gabonákról szóló kurzusának első foglalkozása..
Megismerkedhettünk a gabonafajtákkal általában, a búzával részletesen, hogy milyen fűszerekkel elkészítve tehetjük könnyen emészthetővé, és a főzőgyakorlat során elsajátíthattuk, hogyan lehet puhára főzni anélkül, hogy beáztattuk volna előző este.
Főztünk egy csodálatos búzakását zöldségekkel, mellé salátát friss zöldfűszerekkel.
Sütöttünk vasserpenyőben kukorica lepényt feta sajttal (melynek receptje megtalálható a Monitor 9számában). Ez a zsázsa krém leves mellé került.
A sütő is be lett kapcsolva az epres rebarbarás lepény számára, amelyből mindenki hazavihetett egy kis kóstolót, lévén, hogy megtanultuk az édesség lelassítja az emésztési folyamatokat, ezért ne együnk rögtön süteményt az étkezés végén.
A következő foglalkozás június 5.-én szombaton 14-18 óráig lesz.
Érdeklődni lehet a +36 30 948 54 47-es telefonszámon.