A joghurtot akár édesen akár sósan készítjük legalább fele-fele arányban, vízzel hígítjuk, de a vízmennyiség kétszerese is lehet a joghurténak. Ezáltal a joghurt könnyebben emészthetővé válik.
Ehhez az italhoz érett mangót használjunk, vagy mangópépet.
Az ájurvéda szerint az érett mangó mindhárom alkatot kiegyensúlyozza. Növeli az energiát és a nemi potenciát.
A cukorbetegek előbb számolják ki, menyi fér az étrendjükbe ebből az italból, addig ne fogyasszák.
Ez az ital nagyon jó a terhes és szoptató nőknek.
2pohár joghurt
2pohár víz
egy érett mangó
2 evőkanál méz
1 kávéskanál rózsavíz
Menta vagy bazsalikom levél
A hozzávalókat mixerrel, vagy habverővel simára keverjük.
Poharakba öntjük, és menta vagy bazsalikom levéllel díszítjük.