Az egyik különlegesség a tea melyet kardamommal készítenek a keleti világban, a másik a sáfrányos kandiscukor amelyet nálunk az arab élelmiszerboltokban találhatunk.
Az arab teát nem forrázzák, hanem főzik — gyönyörű réz vagy más fémből készült kézműves kancsókban — gyakran együtt a cukorral, méghozzá olyan mennyiségben teszik bele, hogy szinte szirupossá válik a tea, érdekes módon mégis jólesik a nagy melegben, és lehűti a szervezetet. Kis üvegpoharakban kínálják, melyek formájuk által sokáig forrón tartják a teát. Réz vagy ezüst tányérok, kiskanalak, cukortartó, és tálca a teljes teáskészlet. Keleten maga a teázás egy fontos tradicionális esemény, a belépő vendéget rögtön teával kínálják, és az étkezések után is teát adnak ilyenkor leggyakrabban mentával együtt főzik.
A teához 1liter vizet felteszünk 5-6 megnyitott zöld kardamomhüvellyel együtt és 8-10 percig kis tűzön főzzük, majd 4-5 teáskanál fekete teát teszünk bele, és utána már nagyon kicsi tűzön főzzük tovább 2-3 percig.
A kardamom semlegesíti a tea ártalmas tulajdonságait, a menta pedig segíti az emésztést, ezért isszák így a teát ősidők óta a bölcs Keleten