Leves bármilyen hangulatra — avagy egy könnyű hagymaleves
2011. január 24. írta: meiszner.kati

Leves bármilyen hangulatra — avagy egy könnyű hagymaleves

Még nevezhetjük téli levesnek is, mert olyan igazi testet lelket melegítő étel. A hozzávalók talán mindig megtalálhatóak otthon, olíva olaj, néhány fűszer, és hagyma, valamilyen zöld fűszernövény díszítésként.
A tetszőleges méretűre vágott hagymát, vagyis lehet kockára, karikára hosszú keskeny csíkokra, éppen milyen a hangulatunk. Meleg, de nem forró olajban tesszük fel párolódni és kis tűzön, lassan amíg üveges, azaz áttetsző nem lesz. Beletesszük a fűszereket, a búzadarát, 1 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük meleg vízzel, és még 10-15 percig főzzük.
Tálaláskor zöldfűszereket szórunk a tetejére, és egy kis frissen tört borsot.
 

 

Személyenként  vegyünk
½ evőkanál olíva olajat
1 közepes vöröshagymát
1 csésze vizet
1 teáskanál búzadarát
A fűszerek négy személyre
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander mag
1 teáskanál édeskömény
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál görögszéna mag
Kis chili paprika
Kis törött bors

A leves rendszeres fogyasztása a hagymának, és a fűszereknek köszönhetően nagyon jó hatással van szervezetünkre. Akár mindennap fogyaszthatjuk.
Megjegyzés: azzal a kitétellel, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy a hagyma nagyon tápláló, legalább ugyanannyira, mint a burgonya. Tehát ez egy egészséges, de nem fogyókúrás leves.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr72610987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása