Medvehagymás töltött padlizsán
2011. április 03. írta: meiszner.kati

Medvehagymás töltött padlizsán


A medvehagyma arra inspirál, hogy új ételekkel kísérletezzünk, hiszen nem oly régen vált közkedveltté, és közismertté nálunk.
A töltelék fűszerezése a padlizsán hazájából, Indiából származik, most összevágott medvehagymával gazdagítva és a rendelkezésünkre álló nagy padlizsánokra átírva. Az eredeti változatban kis hosszúkás lila padlizsánokat félbevágva megtöltünk, cérnával összekötözünk, és olajban kisütjük. A lehámozott padlizsánkarikákból pedig két szelet közé kenjük a tölteléket és pakorába (csicseriborsó lisztből készült tészta) mártva kisütjük.

2-3 adaghoz:
1 közepes padlizsán
3 evőkanál mandula ledarálva
1 evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál kurkuma
¼ teáskanál chili
1evőkanál friss citromlé
½ teáskanál só
1 teáskanál gyömbér lereszelve
50-60g medvehagyma (egy maréknyi)
A pakorához:
3-4 evőkanál csicseriborsóliszt

chili paprika
hideg víz
hidegen sajtolt olaj a sütéshez

1.    Meghámozzuk a padlizsánt 1 cm-es szeletekre vágjuk, és besózzuk (ez a művelet azért fontos, mert kiadja magából a nedvességet, és megpuhul így a szeletek közepe szépen benyomódik teret adva a tölteléknek).


2.    A csicseriborsó lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az erős paprikát és fokozatosan annyi hideg vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagot érjünk el.


3.    A mandulát összekeverjük a fűszerekkel, gyömbérrel, a citromlével, és az összevágott medvehagymával.
4.    Leitatjuk papírtörlővel a padlizsánkarikákat, egyik szeletre ráhelyezünk 1 teáskanálnyi mandulás tölteléket, ráhelyezzük a másik szeletet és összenyomjuk finoman ügyelve, hogy benne maradjon lehetőleg az egész töltelék, az egész úgy fog kinézni, mint egy szendvics.


5.    A töltött padlizsánkarikákat, belemártjuk a pakorába, és kevés olajon kisütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, ami felitatja a felesleges olajat, és egy ruhával letakarva melegen tartjuk a tálalásig.


Főtt rizzsel és salátákkal tálaljuk. A padlizsán nagyon laktató étel, különösen, amikor olajban sül, viszont a pakora kevesebb olajat szív magába, és a fűszerek segítik az emésztését. Így ha nem eszünk túl sokat belőle, kellemes érzések maradnak utána.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr252797502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása