Bodzavirágos palacsinta
2011. május 30. írta: meiszner.kati

Bodzavirágos palacsinta


A bodza friss aromás virágait a gasztronómiában, leginkább édességekhez használjuk. Szirupot, lekvárt, bort, hideg italt, és palacsintatésztába mártva, vagy téve.
A bodzavirágon sok kis apró bogár bújhat meg , felhasználás előtt célszerű valamilyen módon megszabadulni tőlük. Ennek egyik módja ha hideg vízbe merítjük a virágot, viszont ilyenkor elveszik a virágpor is , és érezhetően gyengébb aromája lesz a virágnak. Ezért inkább kézzel kiszedegethetjük, vagy kirázhatjuk a nem kívánatos bogarakat.
A palacsintatésztához kétféleképpen adhatjuk a virágot, vagy belemártjuk az egészben hagyott virágernyőt, vagy levágjuk a kis virágocskákat és így adjuk hozzá.
Nem véletlenül érik a bodzavirágzással egy időben az eper, semmi sincs olyan tökéletes összhangban vele, mint egy frissen főzött eperlekvár.



2 tojássárgáját habosra keverünk e evőkanál porcukorral, hozzáadunk 6 evőkanál lisztet, 1/1 kiskanál szódabikarbónát, 2 dl tejet és simára keverjük, ha nem elég a tej némi vítzet is adhatunk hozzá. Legalább 20-30 percig pihentetjük, és a sütés előtt óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját. Ebbe a tésztába mártjuk, vagy keverjük a bodzavirágot, és némi vajon vagy ghiben kisütjük a palacsintákat.
Frissen sütve melegen eperlekvárral tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr962944895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása