Paradicsomos csicseriborsó-curry
2012. október 05. írta: meiszner.kati

Paradicsomos csicseriborsó-curry

A sok-sok hagyma, azok változatos előkészítési módjai, és az olajos sűrű paradicsomszósz rendkívül lágyan beburkolja a csicseriborsó szemeket. Az egyik legkedvesebb ételem. Még egy zöldséges fogással , most egy tejszínben párolt spenóttal, rizzsel,és alma csatnival tálaltam fel.

4 adaghoz:

200g száraz csicseriborsó

4 gerezd fokhagyma

1 teáskanál reszelt gyömbér

3 nagy hagyma

200g közepesen sűrű paradicsomszósz

1 teáskanál római köménymag

2 teáskanál koriandermag

2 kardamom

10szem bors

1/2 fahéjrúd

3-4 szegfűszeg

csipetnyi asafoetida

3-4 evőkanál olíva olaj

1 teáskanál mangópor

1 teáskanál kurkuma

1/2 teáskanál garam masala

1/2 citrom

néhány szál korianderzöldje, vagy petrezselyemzöldje

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk 2-3 l vízben, melyhez 1 teáskanál szódabikarbónát is adunk. Másnap feltesszük főni(kuktában gyorsabban megfő)  hozzáadjuk az egyik hagymát összevágva, a szegfűszeget, fahéjrudat, borsot, római köményt, és az asafoetidát. Forrástól számítva egy óra alatt megfö. Leszűrjük, és tegyük félre a főzőlevet is.

Az olíva olajon megsütjük a második összevágott hagymát, közben a harmadik hagymát, fokhagymát, és a lereszelt gyömbért mixerben pépesítjük. Amikor a pirított hagymánk halványsárga hozzáadjuk a pépet és azzal is sütjük most már állandóan kevergetve, hogy le ne égjen. Hozzáadjuk az összes többi fűszert ezzel is egy percig pirítjuk, és aztán jöhet a megfőtt csicseriborsó, és a paradicsomszósz. Adjunk hozzá a főzőléből, és 10-15 percig összefőzzük.

csicseriparadicskis01.jpg

Citromgerezdekkel, és a korianderlevelekkel díszítve tálaljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr444821992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása