Hajdinakása - orosz kolostorok konyhája
2012. október 22. írta: meiszner.kati

Hajdinakása - orosz kolostorok konyhája

hajdinakásakis01.jpg

A hajdinakása elkészítése  a legavatottabb forrásból, az orosz konyhából ahol tradicionális ételként maradt fenn a mai napig, töretlenül megőrizve vezető szerepét a táplálkozásban.

Az elkészítési módozatai hosszas duzzadási folyamattal fejeződnek be, mely teljesen feltárja a magot, és könnyen emészthetővé teszi ezáltal. Ezek a kemencében való sütés, és a főzési folyamat duzzasztóládában történő befejezése.

Mindezen szempontokat figyelembe véve már korábban korábban is írtam a hajdina elkészítési módjáról, és egészségre ható tulajdonságairól. Ez a recept viszont annyira egyszerű, hogy ennek köszönhetően gyakrabban fognak hajdinát főzni kedves olvasóim!

A mai kor lehetőségeit alkalmazva szinte ugyanezt az eredményt érjük el egy termoszban is.

A hajdinát átválogatjuk, jól megmossuk, beleszórjuk egy ételtermoszba, és felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, majd jól lezárjuk. Egy óra múltán készen van a puha de pergő szemű (nem ragacsos) hajdinakása. Tálalás előtt vajdarabkákat keverünk hozzá.

A képen pirított vargánya gombával van tálalva.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr514857621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása