Shiitake gomba garnélarákkal spenótlevélen  tavaszitekercs lapban
2013. február 25. írta: meiszner.kati

Shiitake gomba garnélarákkal spenótlevélen tavaszitekercs lapban

A tavaszi tekercs variálhatósága végtelen, lehetnek jellegzetes vietnami, japán, vagy kínai vonásai. Eme három jeles konyha ötvözeteként született változat talán meghozza a tavaszt. A hozzá adható mártások tovább fokozzák a lehetőségeket. A legegyszerűbb szója szósz rizsecettel keverve egy kis cukorral. És megadom a hozzá készült  csípős hagymás mártás receptjét is.

tavaszitekercsshitakespenótkis01.jpg

Hozzávalók 2 személyre.

6 db tavaszitekercs lap

4 db shiitake gomba beáztatva

12 db garnéla rák

200g bébi spenót levél

só, őrölt bors

A mártáshoz:

2 evőknál viágos szója szósz

2 evőkanál rizsecet

1 evőkanál friss citromlé

1 teáskanál zöld curry paszta

1 zöldcitrom leve és héja

1 evőkanál nagyon finomra vágott mogyoróhagyma

1 teáskanál finomra vágott gyömbér

1/2 finomra vágott chili paprika

1 teáskanál pirított szezám olaj

olaj a sütéshez

tavaszitekercsshitakespenótkis02.jpg

A mártás hozzávalóit összekeverjük egy kis tálkában és hagyjuk összeérni amíg elkészül a tekercs.

A tavaszitekercs lapokat átlósan félbevágjuk, így 12 db háromszöget kapunk.

Előkészítjük a tölteléket: a spenótleveleket jól megmossuk, és leszárítjuk, a shiitake gombát szélesebb csíkokra vágjuk. A garnélarákokat ha kell megtisztítjuk, ha túl nagyok félbevágjuk (ekkor értelemszerűen 6 darabbal  indítunk).

A tavaszitekercs lapokból egyszerre 4 db ot ecsettel bevizezünk, ráhelyezünk 4-5 bébispenót levelet erre 3-4 gombaszeletet, egy garnélát sózzuk, és mindegyikre kerüljön két fordulatnyi a borsdarálóból.

A háromszög két szélét behajtjuk, és feltekerjük. Hogy jól záródjanak a tekercsek a szélüket megkenjük keményítővel, vagy liszttel, és vízzel. Fontos hogy belülről ne folyjon ki a sütés közben keletkező lé, és kívülről pedig ne folyjon be az olaj a tekercsbe.

A legjobban a mogyoró olajban szeretem kisütni a tavaszi tekercset, ettől finom telt íze lesz és ez az olaj nem fog túlhevülni.

tavaszitekercsshitakespenótkis03.jpg

A recept titkos részéhez tartozik, hogy a tekercseket ahhoz, hogy ropogósak legyenek kétszer kell kisütni! Mindig azonnal és forrón tálaljuk!

További titkok a vietnami tavaszi tekerccsel kapcsolatos írásban rejlenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr455102464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása