Csupa gesztenye palacsinta recept
2014. január 31. írta: meiszner.kati

Csupa gesztenye palacsinta recept

A palacsintasütés sikere szerintem két dologtól függ a jó alapanyagoktól, és egy palacsintasütőtől, amelyben semmi mást nem készítünk. Itt pedig már különleges maga a gesztenyés tészta, és benne pedig finom selymes a gesztenyés töltelék. Attól kezdve hogy a szánkba vesszük az első falatot, már csak gesztenyelisztből sült palacsintára vágyunk!

gesztenyéspalacsinta 01.jpg

Hozzávalók 10-12 palacsintához

4 evőkanál gesztenyeliszt

2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt

3-4 dl tej

1 tojás (elhagyható)

kis só

vaj a sütéshez

Minél hígabb a tészta annál vékonyabb palacsintákat tudunk sütni belőle.

Ezt tartsuk szem előtt amikor kikeverjük a tésztát. Ehhez szép sorban csomómentesen elkeverjük a hozzávalókat egy habverővel, vagy botmixerrel. Hagyjuk legalább fél órát állni. Felmelegítjük a palacsintasütőt, egy kis darab vajat körbefuttatunk benne , és annyi tésztát  hogy szép vékony palacsintákat kapjunk. Ennél a tésztánál, ha felfuttatjuk a serpenyő szélére a kapott szuper vékony réteg csodálatosan ropogósra fog sülni. Így készítik Franciaországban a házi palacsintát.

A krém hozzávalói:

2 tojássárgája 

2 dl tej

1 evőkanál finom nádcukor

120 g gesztenyemassza (bio maronit használok)

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és beleöntjük a felforralt és 80 fokosra hűlt tejet. Összemelegítjük de vigyázzunk hogy ne melegítsük túl mert a tojássárgát összekapja. Ha ez mégis megtörténne egy sűrű szitán engedjük át a krémet. Még melegen belekeverjük a gesztenyemasszát.

A palacsintákat 1-1 evőkanál krémmel megkenjük, és félbe, majd negyedbe hajtva tányérra helyezzük, és megszórjuk pirított mandulával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr915789190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása