Mediterrán halsaláta recept
2014. február 07. írta: meiszner.kati

Mediterrán halsaláta recept

eszkabecsehalkis03.jpg

Különleges ízek keverednek, és állnak össze egy ételben. Minden falat egy külön élmény! Viktória tavi fogasfiléből készítettem el eredetileg viszont a Dorada azaz az Aranydurbincsból szoktam készíteni. Elképzelhetőnek tartom  még a vajhalból mivel a hagyma és a savanykás íz ellensúlyozza a telítettségét.

Hozzávalók

500g halfilé

1/2 citrom leve

3 evőkanál olíva olaj

1 lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál őrölt római kömény

2 szál zöldhagyma

2 szál kakukkfű

1 teáskanál narancshéj kezeletlen vagy bio

60 ml frissen facsart narancslé leszűrve

160 ml száraz fehér bor

160 ml fehérborecet

2 evőkanál zöld olíva bogyó, magtalan

1/2 teáskanál cukor

frissen őrölt bors

csicseriborsó liszt (elhagyható)

A halfiléket megöntözzük citromlével és fóliával letakarva hideg helyen 20-30 percig pácoljuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet papírtörlővel, besózzuk megforgatjuk a csicseriborsó lisztben (ez elhagyható) és 2 evőkanálnyi felmelegített olíva olajon mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.

A lila hagymát karikákra, a fokhagymát lapos szeletekre, a zöldhagymát apóra vágjuk, a kakukkfűnek lehúzzuk a levélkéit. (használhatunk szárítottat is). Felmelegítjük a megmaradt 1 evőkanál olíva olajat, és először a lila hagymát sütjük 5 percig, majd a fokhagymát és a zöldhagymát hozzáadva további 2 percig együtt sütjük még. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, narancshéjat a narancslevet, bort, és az ecetet. Felforraljuk és forrón a megsütött halfilékre öntjük,majd hozzáadjuk az olíva bogyót. Amíg teljesen kihűl, összeérnek az ízek, de másnap is fogyasztható.

eszkabecsehalkis01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr515802461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása