A gomba sokszor szerepel ízesítőként, ezért mindig tartok itthon szárított erdei gombát. jól tárolható egy kis vászonzacskóban, vagy üvegben, és így a gomba sokkal aromásabb mint frissen. Hozzáadhatjuk a termesztett gombaételekhez, hogy sokkal aromásabbak legyenek. Ha éppen nem találunk friss gombát, ezt az ételt is ugyanúgy elkészíthetjük a szárított változattal.
Hozzávalók 2 adaghoz
200-250 g erdei gomba
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
4-5 kis ágacska kakukkfű
petrezselyem zöldje
A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és időnként megkeverve elsütjük a levét. Hozzáadjuk a negyedekbe vagy hasábokra vágott újkrumplit, kevés vizet öntünk rá, és addig pároljuk, amíg megpuhul a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk jó sok apróra vágott petrezselyemzöldjével, és azonnal tálaljuk.
Friss fejes saláta, uborka, vagy paradicsomsaláta illik hozzá.
Amikor dúskálunk a gombákban.