Újkrumpli erdei gombával
2016. június 10. írta: meiszner.kati

Újkrumpli erdei gombával

A gomba sokszor szerepel ízesítőként, ezért mindig tartok itthon szárított erdei gombát. jól tárolható egy kis vászonzacskóban, vagy üvegben, és így a gomba sokkal aromásabb mint frissen. Hozzáadhatjuk a termesztett gombaételekhez, hogy sokkal aromásabbak legyenek. Ha éppen nem találunk friss gombát, ezt az ételt is ugyanúgy elkészíthetjük a szárított változattal.

jkrumpligombaval01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

200-250 g erdei gomba

2 evőkanál hidegen sajtolt olaj

1 nagy vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

só, bors

4-5 kis ágacska kakukkfű

petrezselyem zöldje

ujkrumpligombaval02.jpg

A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a felszeletelt gombát, és időnként megkeverve elsütjük a levét. Hozzáadjuk a negyedekbe vagy hasábokra vágott újkrumplit, kevés vizet öntünk rá, és addig pároljuk, amíg megpuhul a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk jó sok apróra vágott petrezselyemzöldjével, és azonnal tálaljuk.

Friss fejes saláta, uborka, vagy paradicsomsaláta illik hozzá.

ujkrumpligombaval03.jpg

Amikor dúskálunk a gombákban.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr558796174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása