Kertterápia - a zöld fitness
2016. augusztus 26. írta: meiszner.kati

Kertterápia - a zöld fitness

 

A kertterápia a kertben végzett növényekkel történő foglalkozás. Ez a tevékenység, olyan megelégedettséget eredményez melyet a munkájában a legtöbb ember nem talál meg. A betegséggel küzdők eltartottból, és ápoltból gondozóvá vállnak a kertművelés által. A résztvevők átélik saját hasznosságukat, hogy szükség van rájuk, és a munkájukra. A mag elvetése után nagyon rövid időn belül megjelenik a munka eredménye a termés. Az így megélt sikerélmény pedig segít megbirkózni a problémákkal, leküzdeni a depressziót, betegséget, feldolgozni a stresszt.

  termes03.jpg

A kerti munka a mozgás egyik legegészségesebb formája, amely az egészség egyik alappillére. Egyetlen tornaterem és edzőterem sem nyújt olyan látványt mint egy kerti környezet. A természetes színek a megnyugtató zöld környezet pozitív hatást gyakorol az elmére.

termes04.jpg


A biológiai módon művelt kertben kialakul az ökológiai egyensúly, amely biztosítja a talaj termőképességét a jövő nemzedékek számára.

termes01.jpg

A természetes kertművelés tudását követendő példaként bemutatva, visszaintegráljuk a társadalmi gyakorlatba. Eredménye a jó minőségű, az ember számára szükséges tápanyagokat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmazó termés.


Egy közösségi kert bemutatja és megtanítja mit jelent a fenntartható gazdálkodás az egészségesen gondolkodó és termesztő kis és háztáji gazdaságok, az önellátás megvalósítása, a közösségi élet visszaállítása, létrehozása, a környezet védelme. Ennek mintapéldányát lehet megtalálni Reziben.

Mindez egészében egy egészséges életmód, új életminőség, és értékek létrehozása, az itt dolgozók és családjaik számára.

termes05.jpg

A kert társadalmi. pszichológiai és fizikai értelemben oldja meg életproblémáinkat.

 

kertkis004.jpg

A kertterápiát mint holisztikus gyógymódot alkalmazzuk a hozzánk fordulók számára.

Aktuális kurzusok, kertlátogatások, biogazdálkodás alapjai, mindezekről többet a Facebook oldalon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr5711652628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2016.08.27. 13:00:41

Végre, hogy poszt jelent meg a kertművelés hasznosságáról, és a fotók alapján nem arról szól, hogy mennyire munka. Elég sokáig tartott amíg idáig eljutottunk.
Remélhetőleg a vetőmag kereskedők is megfogják becsülni a kiskert tulajdonosokat, és a minőségre törekednek.

meiszner.kati 2016.08.27. 14:00:06

@micsoda?: Igen, a kertészkedés ugyan fizikai munka, de megelégedettséggel tölt el az elvégzett munka, és biztosítja a szükséges táplálékot számunkra. Olyannyira, hogy akár ha nincs pénzünk mindig lesz mit ennünk. Ezért érték a föld és a benne végzett munka.
süti beállítások módosítása