Sült padlizsánkarikák és paprika mozzarellával töltve
2016. október 07. írta: meiszner.kati

Sült padlizsánkarikák és paprika mozzarellával töltve

A padlizsán nagyon tápláló, magas fehérjetartalmú zöldség, különösen nehéz amikor olajban sül, viszont  "bundában" sütve kevesebb olajat szív magába, és fűszerekkel is segíthetjük az emésztését. Így ha nem eszünk túl sokat belőle, kellemes érzések maradnak utána. Aki teljesen kizárta étrendjéből az olajban sült ételeket, a sütőben is megsütheti ezt az ételt. Szószokkal, mártásokkal, rizzsel tálalhatjuk.

padlizsantoltve01.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz

1 kg padlizsán meghámozva, és 1,5 cm-es karikákra vágva

50 g csicseriborsó liszt

50 g teljes kiőrlésű liszt ( ez a mennyiség  lehet szintén csicseriborsó vagy rizsliszt)

1/2 teáskanál bio sütőpor, vagy szódabikarbóna

csipetnyi cayenne bors

1/2 teáskanál kurkuma

3 evőkanál koriander zöldje, vagy petrezselyem zöldje, vagy bazsalikom, apróra vágva

3 evőkanál víz

150 g mozzarella sajt vékony karikákra vágva

100-120 g durvára őrölt földi mandula, vagy szezámmag

ghí, vagy olaj a sütéshez

padlizsanvajbansutve04.jpg

A padlizsánkarikákat besózzuk mindkét oldalukon, s egy tálcán hagyjuk fél órát állni, hogy távozzon belőle a felesleges nedvesség.

Egy tálban habverővel simára keverjük a liszteket, fűszereket, zöldeket, sót, vizet, hogy egy sűrű krémes állagot kapjunk.Ha kell mg kis vizet adhatunk hozzá. 

padlizsanvajbansutve03.jpg

Mossuk le a sót a padlizsánkarikákról, és szárítsuk le őket papírtörlővel. Ha szükséges akkor vágjuk egyformára a padlizsánkarikákat egy 5-6 cm es szaggatóval. A mozzarella karikák kicsit kisebbek legyenek mint a padlizsánból készültek. Két padlizsánkarika közé helyezzünk egy sajtkarikát, ügyelve rá hogy a sajt ne lógjon ki sehol, jól összenyomjuk, és egy könnyed mozdulattal megmerítjük a tésztában, hagyjuk lefolyni a felesleget, majd forgassuk meg a mandula panírban. Ily módon készítsük elő a sütéshez az összes padlizsánt melyek egy sütőpapírra helyezve várják a sütést avagy a sorsuk beteljesedését.

Egy serpenyőbe öntsünk  1,5 cm magasságig olajat, melegítsük fel, és helyezzünk bele annyi karikát amennyi egyszerre elfér. Süssük 10-15 percig mindkét oldalon. Szabályozzuk a sütés hőfokát. Ha túl forró kifolyhat a sajt, ha nem elég meleg túl sok olajat szív magába a panír. Forrón tálaljuk!

A mozzarellával töltött paprikákhoz közepes 5-6 cm es vastag húsú példányokat válasszunk. Megmossuk, leszárítjuk papírtörlővel és a csúcsa felől bevágjuk, csak annyira hogy beleférjen a mozzarella. Ugyanolyan tésztába forgatjuk, mint a padlizsánt és ugyanúgy sütjük ki.

A paprikát és a padlizsánt együtt vagy külön külön is készíthetjük.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr4811748403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása