Ropogós kukoricás tallérok
Eddig csak friss kukoricából készítettem ezeket a tallérokat, és bebizonyosodott hogy télen is színesítheti a palettát, terített asztalunkon. Könnyíti az elkészítését, hogy már előző nap be kell keverni, és a tálalás előttre csak a sütése marad hátra, ezzel is könnyítve a dolgunkat. Az alapreceptet…
Spenótos rétes
A sós réteseket egyaránt lehet desszert vagy bármelyik fogás kísérője, mindenképpen kiemelkedő, és közkedvelt. A tészta lehet igazi réteshez való, olyan nyújtott melynek készítését meg lehet tanulni a nagymamáktól. Lehet leveles, amelynek van bolti és házi változata az a nagyis féle. Lehet sós omlós…
Rizslepény
Egy univerzális kísérő kívül ropogós, belül puha. Az összeállítása ugyanúgy történik mint minden más gabonaleény esetében. Mivel a puszta kézzel való összeállításhoz várni kellene amíg a leforrázott liszt kihűl, ezért vagy fakanállal, vagy robotgéppel dolgozzunk. Ez azért is egy nyerő megoldás, mert…