Spárga vaslapon sütve
Egy öntöttvas serpenyőbe szépen sorba rakjuk a zöldspárga sípokat. Erős tűzön sütjük, csak így szárazon, gyakran forgatjuk. Ahogyan megjelennek a barnás foltok spárgáinkon már kész is van. Vajjal bevonhatjuk, vagy mártogathatjuk, édes szójaszószba, mustáros mártásba, citromos tahini mártásba, saját…
Kucsmagomba mártás tésztákhoz
Igazán jól kezdődik az idei gombaszezon. Ilyenkor márciusban először a kucsmagomba örvendeztet meg bennünket. Lelőhelye a ligetes nyárfás területek.Ilyenkor még elég vastag és nedvesen összeáll az avar, érdemes megemelni helyenként betekinteni alája, avagy kimenni a piacra és onnét beszerezni ezt a…
Maszlenyica a húshagyó hét és télbúcsúztató farsang
Hétfőtől a nagyböjtre történő lelki felkészülés időszaka köszöntött be az ortodox keresztény hívek számára. Ezen a héten csak tejes ételeket fogyaszthatnak, amibe beletartozik a vaj is — innét ered a "Maszlenyica" elnevezés ami a vajra utal. Mint sok más valamikor mély tartalommal bíró tradíció, ez…
Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa
Saláta, de melegen tálalva főétel, ízesítése változhat, ugyanúgy mint a kimchi is sokféle lehet, és mindegyik fantasztikusan finom, és egészséges.
Közös meghatározója a kamdicsa salátának hogy hosszú csíkokra szelt burgonyából készül, melyet több vízben történő átmosás után rövid ideig forró vízben…
A balatoni sprotni
Új gasztronómiai csoda a Balaton parton egy új halfajta van születőben a "balatoni hekk " kistestvére a "balatoni sprotni".
Kedves orosz barátainkat vitték el egy környékbeli (Keszthely a környék) étterembe vacsorázni, és amikor elmesélték milyen jól érezték magukat, megemlítették hogy milyen finom…