Karácsonyi avokádó saláta
Az avokádó egy utóérő termés ezért a megvásárlás után még néhány napig hagyjuk meleg helyen megpuhulni, amíg a héját megnyomva puhának nem érezzük. Az éretlen avokádó mérgező! A türelem gyümölcse, a finom selymesen puha avokádó. Mexikóban ahonnét származik ez a trópusi gyümölcs, még keményen szedik…
Krumplis tekercs
A tekercset teljes kiőrlésű lisztből vagy felesen kukorica lisztből készítjük. Így ez az étel már teljes kiőrlésű liszttel készítve válik megszokottá. Sokkal nehezebb a váltás, a finomliszt helyett teljes kiőrlésűt használni, a régi megszokott receptjeinknél. Különösen, ha visszaidézzük a gyerekkor…
Évszakok a kertben, és a konyhában
Manapság az év bármely szakában az asztalunkra kerülhetnek a legegzotikusabb zöldségek gyümölcsök. Egyébként nem csak az egzotikusak. Egy városlakó megszokta, hogy itt a mérsékelt éghajlaton is a zöldséges pultokon egész évben nyár van, hiszem rendszeresen ideszállítják a legtávolabbi földrészekről…
Édesburgonya gratin
Az édesburgonya avagy batáta, arról nevezetes, hogy megszokott ételeinkben kiválthatjuk vele a burgonyát. Még egy ilyen nagy klasszikus mint a burgonya gratin is fantasztikus lesz batátából, sőt ha van többféle színű batátánk akkor látványban messze meg is előzi azt. A látványt növelhetjük a gratin…